• Doneer

Help Somalische vluchtelingen overleven

De burgeroorlog is officieel voorbij. Maar nog steeds slaan honderdduizenden Somaliërs op de vlucht voor geweld in het zuiden en het centrum van het land.

Ze overleven in mensonwaardige omstandigheden in tentenkampen. Omwille van de grote risico’s waagt bijna geen enkele hulporganisatie zich hier. Maar SOS World laat Somalische gezinnen niet in de steek. Steun onze missies: zend overlevingspakketten en hulpgoederen naar de door rampspoed getroffen bevolking.

Steun Somalië
 • Schenk noodhulp

  Schenk noodhulp

  Met jouw steun legt SOS World dringende hulpmissies in naar Somalië.

 • Hulp in oorlogsgebied

  Help mensen overleven in conflictgebied

  Jij schenkt wanhopige vluchtelingen alles wat ze nodig hebben om hun beproeving te doorstaan.

 • Stop de honger

  Stop de honger

  Dankzij jou eet een zwaar ondervoed gezin iedere dag een gezonde, voedzame maaltijd.

Home > Wat doen we > Somalië

Waarom is jouw steun nodig?

Nergens ter wereld is de situatie zo tragisch als in Somalië. Meer dan twintig jaar lang woedde er een bloedige burgeroorlog. Die is inmiddels beslecht, maar nog altijd controleren opstandelingen grote delen in het centrum en het zuiden van het land.

Er worden pogingen ondernomen om het normale leven te hernemen. Huizen worden heropgebouwd. Luchthavens, scholen en ziekenhuizen gaan weer open. Maar de nieuwe start beperkt zich grotendeels tot de hoofdstad Mogadishu. In de rest van het land blijven geweld en aanslagen schering en inslag.

Honderdduizenden mensen uit kleine dorpen zijn op de vlucht. Ze hebben nood aan voedsel, aan water, aan medicijnen. Maar de streek is zo gevaarlijk dat er niemand durft te komen. SOS World is een van de weinige hulporganisaties die zich waagt aan noodmissies in het gebied.

Waar komt jouw hulp terecht?

Met jouw steun legt SOS World noodmissies in naar Somalië. Ondanks de grote risico’s hebben we partners gevonden die trucks vol levensmiddelen en ander hulpmateriaal tot in de tentenkampen van de vluchtelingen rijden.

Gezinnen leven er in de meest vreselijke omstandigheden. Dankzij de hulp die wij bieden, hebben ze iets te eten en te drinken. We voorzien ook geneesmiddelen en medische hulp. Want in de vluchtelingenkampen waren dodelijke ziektes rond.

Onze noodpakketten leggen de nadruk op één ding: overleven.

sos world

Terugkeren naar huis zit er voor de meeste families helaas niet snel in. Daarom leggen onze noodpakketten de nadruk op één ding: overleven. Tot de vreselijke spiraal van honger en geweld eindelijk weer een betere toekomst mogelijk maakt.

Hoe draag jij bij aan een noodmissie naar Somalië?

Elke bijdrage van jou vult onze truck met voedsel, met drinkwater, met tentzeilen of met medicijnen. Daar zijn we jou ontzettend dankbaar voor. Want één vrachtwagen zal niet volstaan. De mensen in Somalië hebben een hele karavaan met noodhulp nodig.

Met uw toestemming willen we “cookies” gebruiken om te begrijpen hoe gebruikers omgaan met onze website en om deze te verbeteren.