• Doneer

Help Haïti heropbouwen

Haïti is een van de armste landen op aarde. Meer dan tien jaar na een verwoestende aardbeving zijn grote delen van het land nog steeds niet heropgebouwd.

Kinderen hebben er maar één wens: dat ze ooit een volwassen leeftijd bereiken. Want bijna 10% van de Haïtiaanse kinderen sterft nu voor ze 5 zijn. Maak hun wens waar. Dankzij jouw steun krabbelen kinderen in Haïti weer recht na jaren van rampspoed, honger en armoede.

Steun Haïti
 • Schenk noodhulp

  Schenk noodhulp

  Doe een bijdrage en draag jouw steentje bij aan de heropbouw van Haïti.

 • Stop de honger

  Geef een kind te eten

  Dankzij jouw gift krijgt een kind dat al maanden amper iets at iedere dag een voedzame maaltijd.

 • Verleen medische bijstand

  Voorkom dat tuberculose, ondervoeding en aids het leven van nog meer jonge kinderen kosten.

Home > Wat doen we > Haïti

Waarom is jouw steun nodig?

Aardbevingen, orkanen en tsunami’s: niets wordt het hulpeloze eiland Haïti bespaard. Telkens het land weer een beetje herstelt van de allesverwoestende aardbeving in 2010 doet een nieuwe natuurramp alle vooruitgang teniet.

Haïti is het armenhuis van de westerse wereld. Honderdduizenden mensen hebben geen dak boven het hoofd. Veel kinderen worden aan hun lot overgelaten. Ze zwerven rond op straat en belanden in de klauwen van criminele bendes of kinderlokkers.

Bijna 10% van de Haïtiaanse kinderen sterft nu voor ze 5 zijn.

sos world

Een werkende gezondheidszorg bestaat niet in Haïti. Scholen en andere openbare voorzieningen liggen er nog steeds verwoest bij. Enkel dankzij blijvende buitenlandse hulp kunnen kinderen overleven. Daarom is jouw steun van immens belang.

Waar komt jouw hulp terecht?

De projecten van SOS World in Haïti zijn een toevluchtsoord middenin de chaos. Elke dag schuiven er 1.200 kinderen aan bij onze keukens voor een goed gevuld bord met verse groenten, rijst, bonen en soms vlees of vis. In de zomer kunnen de kinderen workshops volgen die hen helpen om hun talent te ontwikkelen.

Iedere dag geven artsen ook dringende medische zorgen aan 225 patiënten in de kliniek van SOS World in Cazale, niet ver van Port-au-Prince. De hulp omvat verloskunde, de verzorging van snij- en brandwonden en nog veel meer. Geneesmiddelen tegen onder meer tuberculose en aids zijn er gratis te krijgen.

SOS World zette bovendien een reddingseenheid op voor zwaar ondervoede kinderen. Ze ontvangen onmiddellijk herstellende voeding en medicijnen voor infecties. Om ervoor te zorgen dat de kinderen die zijn gered niet opnieuw ondervoed raken als ze terug naar huis gaan, gaat SOS World langs met voeding bij de meest behoeftige gezinnen.

Hoe red jij Haïtiaans kind van de dood?

Doe vandaag nog een gift aan SOS World. Met jouw bijdrage betaal je mee aan het voedselprogramma dat elke dag 1.200 kindermondjes voedt. Je schenkt ook gratis medische zorgen aan doodzieke patiënten en stopt de ondervoeding bij hulpeloze baby’tjes.

Met uw toestemming willen we “cookies” gebruiken om te begrijpen hoe gebruikers omgaan met onze website en om deze te verbeteren.