• Doneer

Laat mensen in Ethiopië niet verhongeren

Ethiopië, in de Hoorn van Afrika, wordt al decennia geteisterd door droogte en honger. De beelden van de vreselijke hongersnood in 1984, met miljoenen doden, kleven nog op ieders netvlies. Maar ook vandaag nog is de helft van de bevolking zwaar ondervoed.

Daarom zet SOS World regelmatig voedselmissies op touw naar streken in Ethiopië waar nergens nog voedsel te vinden is. Met jouw steun voorkomen we dat de afschuwelijke tragedie van 1984 zich herhaalt in dit straatarme land.

Steun Ethiopië
 • Voedselhulp

  Stop de honger

  Geef een kind in Ethiopië een bord vol voedsel.

 • Schenk noodhulp

  Schenk noodhulp

  Doneer een overlevingspakket met voedsel, geneesmiddelen en andere noodzakelijke hulpgoederen.

 • Hulp in oorlogsgebied

  Help mensen overleven in conflictgebied

  Bescherm Ethiopische gezinnen tegen de gevaarlijke, gewapende milities.

Home > Wat doen we > Ethiopië

Waarom is jouw steun nodig?

Vijf regenseizoenen op rij viel er amper een druppel in Ethiopië. Bij temperaturen van 40 graden of meer verdorren de akkers en sterft het vee met honderdduizenden tegelijk. Bijna 7 miljoen mensen zijn acuut bedreigd met de hongerdood.

Dit is een ramp zonder weerga. Families zitten met de handen in het haar. Hoe voeden ze hun kinderen zonder gewassen op de akkers en zonder inkomsten? En hoe boksen ze op tegen gewapende bendes die de streek onveilig maken? Zonder hulp van buitenaf kijken zij binnenkort de dood recht in de ogen.

De helft van de bevolking is zwaar ondervoed. Hulp kan geen seconde langer wachten.

SOS WOrld

Hulp kan geen seconde langer wachten. Want ook voor het komende regenseizoen verwachten klimatologen dat de regen ver onder het gemiddelde zal liggen. Schrijnende beelden en menselijke drama’s, zoals bij de hongersnood van 1984, zijn nú al de realiteit in Ethiopië!

Waar komt jouw hulp terecht?

SOS World stuurt nu al trucks vol hulpgoederen naar Ethiopië. Maar dat moeten er meer worden. Véél meer. Met name in zeer afgelegen gebieden zijn onze noodmissies de enige kans op overleven.

Families lieten er het weinige dat ze nog hadden achter, op zoek naar voedsel elders. SOS World beschermt deze vluchtelingen door kookgerei, voedsel en tenten te schenken.

Andere hulporganisaties durven zich amper te wagen in deze vijandige, woestijnachtige gebieden. Maar SOS World laat de bevolking van Ethiopië niet in de steek. Dankzij jouw steun blijven we noodmissies inleggen die duizenden gezinnen van de hongerdood redden.

Hoe help je de Ethiopische bevolking?

Met jouw bijdrage vandaag vul je mee een nieuwe vrachtwagen vol hulpgoederen. Als voldoende mensen ons steunen, kan die meteen vertrekken naar gezinnen voor wie iedere dag de laatste kan zijn. Bedankt dat je hun honger stilt.

Met uw toestemming willen we “cookies” gebruiken om te begrijpen hoe gebruikers omgaan met onze website en om deze te verbeteren.