• Doneer

Gooi gezinnen in Zuid-Soedan een levenslijn

De toestand in Zuid-Soedan is explosief. Gezinnen slaan massaal op de vlucht voor geweld, verkrachting en armoede. Het leven van jonge kinderen en wanhopige moeders is acuut in gevaar.

De regering in het land wijst buitenlandse hulp voor de vluchtelingen doorgaans af. Ook al is die dringend nodig. Gelukkig vond SOS World een manier om de bevolking bij te staan. Dankzij jouw steun bieden we vandaag nog levensreddende hulp.

Steun Zuid-Soedan
 • Schenk noodhulp

  Schenk noodhulp

  Met jouw steun legt SOS World dringende hulpmissies in naar Zuid-Soedan.

 • Help mensen overleven in conflictgebied

  Jij schenkt wanhopige vluchtelingen alles wat ze nodig hebben om hun beproeving te doorstaan.

 • Stop de honger

  Stop de honger

  Dankzij jou eet een zwaar ondervoed gezin iedere dag een gezonde, voedzame maaltijd.

Home > Wat doen we > Zuid-Soedan

Waarom is jouw steun nodig?

In 2011 riep Zuid-Soedan de onafhankelijkheid uit. Maar wat het einde had moeten zijn van een bloedige burgeroorlog, leverde het voorbije decennium alleen maar meer honger, armoede en ellende op.

Elke dag flakkert het geweld wel ergens op. Elke dag worden huizen in brand gestoken, vrouwen verkracht, kinderen tot weeskind gemaakt. Een niet afhoudende vluchtelingenstroom trekt door het land op zoek naar eten, onderdak en dringende hulp. De kindersterfte ligt ongezien hoog.

De regering heeft niet de middelen om de eigen bevolking te helpen. Door de gespannen situatie durven hulporganisaties Zuid-Soedan amper betreden. Wanhopige gezinnen zitten gevangen in hun eigen land, wachtend op noodhulp die nooit komt.

Waar komt jouw hulp terecht?

De regering van Zuid-Soedan wijst buitenlandse hulp voor de bevolking meestal af. De hulpteams van SOS World laten zich daardoor echter niet afstoppen. Met jouw steun voeren we missies uit naar gebieden waar vluchtelingen in mensonterende omstandigheden overleven.

SOS World is al jaren actief in het land. Daardoor hebben we goede contacten met lokale organisaties en voedselleveranciers. Het staat ons toe om snel en doeltreffend in actie te schieten. We delen tenten, voedsel of veilig drinkwater uit aan gezinnen op de rand van de dood.

Elke gift brengt noodhulp naar plekken waar geen enkele andere hulporganisatie durft te komen.
Jouw steun redt levens!

sos world

Er komt heel wat kijken bij deze noodkonvooien, die met gevaar voor eigen leven door vijandig gebied trekken om de meest kwetsbare mensen op deze planeet te helpen overleven. Enkel dankzij jouw steun houden we die inspanning vol.

Hoe draag jij bij aan een noodmissie naar Zuid-Soedan?

Elke gift van jou vult vrachtwagens met voedsel, met drinkwater, met tentzeilen of met medicijnen. Je brengt zo noodhulp naar plekken waar geen enkele andere hulporganisatie durft te komen. Jouw steun redt levens van kinderen en volwassenen die vandaag nog de dood in de ogen kijken.

Met uw toestemming willen we “cookies” gebruiken om te begrijpen hoe gebruikers omgaan met onze website en om deze te verbeteren.