• Doneer

Geef straatkinderen in Zambia
hun jeugd terug

In Zambia wonen veel kinderen op straat. Ze verloren hun moeder aan aids of hun ouders zijn zo arm dat ze hen te vondeling leggen. Deze jongens en meisjes moeten bedelen om elke dag iets te eten. Ze groeien op als verstotenen.

Een stabiele, liefdevolle leefomgeving is essentieel voor Zambiaanse straatkinderen. Daarom brengt SOS World hen onder in weeshuizen of pleeggezinnen. In deze warme thuis ontvangen ze voedsel en onderwijs. Met jouw steun bouwen zij vol zelfvertrouwen aan een beter leven.

Steun Zambia
 • Stop de honger

  Stop de honger

  Jouw gift vandaag schotelt een straatkind iedere dag een bord vol eten voor.

 • Tehuis weeskinderen

  Geef weeskinderen een thuis

  Dankzij jouw steun wordt een bang, verstoten meisje of jongen opgevangen in een warme omgeving.

 • Educatie

  Schenk onderwijskansen

  Met jouw bijdrage betalen we het schoolgeld van een Zambiaans kind.

Home > Wat doen we > Zambia

Waarom is jouw steun nodig?

Op elke straathoek van Zambia vind je ze: kinderen die zich helemaal op hun eentje moeten beredderen. Ze verloren hun ouders aan aids of een andere dodelijke ziekte. Of voor hun moeder waren zij het hongerige mondje teveel om te voeden.

Deze kinderen worden gedwongen om snel volwassen te worden. Maar ze zijn nog zo jong! Ze hebben niemand die hen beschermt tegen de gevaren van drugs en geweld. Ze kunnen ’s nachts niet slapen van de schrik of omdat hun lege maag te luid knort.

Elk kind heeft recht op een knus gezin, omringd door liefde en goede zorgen. Maar voor kinderen in Zambia is dat een verre droom. Zij leven van dag tot dag. Ze bidden om een mirakel, dat hen van het harde leven op straat redt.

Waar komt jouw hulp terecht?

SOS World probeert in de eerste plaats te voorkomen dat kinderen op straat belanden. Daarom investeren we in een project dat gratis babyvoeding en medicijnen schenkt aan moeders die ver onder de armoedegrens leven of die door aids of ondervoeding geen borstvoeding kunnen geven. Zo hoeven zij hun kind uit wanhoop niet te vondeling te leggen.

Voor kinderen die al op straat leven, zoekt SOS World onderdak in een van de weeshuizen waarmee we nauw samenwerken. We hebben ook goede contacten met christelijke scholen in het land. Hier volgen de kinderen gratis les en krijgen ze elke middag een gratis schoolmaaltijd.

Dankzij jouw bijdrage groeit een jongen of meisje op in een warme, stimulerende omgeving, zonder honger of armoede.

sos world

Maar het einddoel is steeds om een nieuwe, vaste thuis te vinden voor Zambiaanse weeskinderen. Daarom startte SOS World een succesvol programma op dat de meest kwetsbare kleintjes in pleeggezinnen onderbrengt. Want in een warme gezinsomgeving kunnen zij zichzelf en hun talenten het beste ontplooien.

Hoe help jij Zambiaanse straatkinderen?

Doe vandaag nog een gift en geef een kind dat op straat leeft een dak boven het hoofd. Dankzij jouw bijdrage groeit een jongen of meisje op in een warme, liefdevolle, stimulerende omgeving, zonder honger of armoede.

Met uw toestemming willen we “cookies” gebruiken om te begrijpen hoe gebruikers omgaan met onze website en om deze te verbeteren.