• Doneer

Help mensen in Turkije na de verwoestende aardbeving

In de ochtend van 6 februari 2023 werd Turkije getroffen door een extreem zware aardschok van 7,8 op de schaal van Richter. Dezelfde middag volgde een tweede, bijna even zware aardbeving. Tienduizenden mensen verloren hun leven.

SOS World steunde onmiddellijk de noodmissies naar het rampgebied. Ook nu nog werken we nauw samen met lokale hulpverleners. Want miljoenen mensen zijn nog steeds dak- of thuisloos. Dankzij jouw steun levert SOS World een essentiële bijdrage aan de heropbouw van hun leven, die nog jaren in beslag zal nemen.

Steun Turkije
 • Schenk noodhulp

  Schenk noodhulp

  Doneer een noodpakket met voedsel, drinkwater en noodtenten.

 • Help mensen overleven in het aardbevingsgebied

  Jij schenkt mensen die alles verloren broodnodige hulp om te overleven tussen het puin

 • Educatie

  Schenk een toekomst

  Dankzij jou bouwen slachtoffers van de aardbeving hun leven weer op.

Home > Wat doen we > Turkije

Waarom is jouw steun nodig?

Het gebied waar de aardbeving toesloeg, is zo groot als België en Nederland samen. Alles ligt er in puin.

Volgens de Turkse Rode Halve Maan werden door de aardschok 16 miljoen mensen op slag dak- of thuisloos. De internationale solidariteit is groot voor Turkije, maar de omvang van de ramp is immens. Want hoe vang je al die mensen op? Hoe geef je hen eten, drinken en onderdak?

Ook nu nog ontvangt lang niet iedereen die zijn huis (en vaak ook familieleden) verloor de noodhulp die ze zo dringend nodig hebben. In de onmenselijke leefomstandigheden hebben honger, armoede en ziektes vrij spel. En dat zo dicht bij huis, in een buurland van Europa.

Waar komt jouw hulp terecht?

Plaatselijke gebedshuizen en kerken staan op de eerste rij van de hulpverlening in Turkije. Zij vangen slachtoffers op en bieden alle hulp die ze kunnen. De juiste hulp bij de juiste mensen krijgen, blijft een uitdaging. Daarom koopt SOS World met jouw steun een tweedehands bestelbus aan die van dorp tot dorp rijdt met hulpgoederen.

Die bestelbus wil SOS World natuurlijk elke dag tjokvol noodhulp steken. De mensen in Turkije hebben voedsel nodig, drinkwater, kledij, matrassen en schuiltenten. Met jouw gift brengen onze lokale partners die rechtstreeks naar de mensen die er het meeste nood aan hebben.

Elke bijdrage helpt een slachtoffer van de aardbeving om zijn leven weer op te bouwen.

sos world

SOS World heeft extra oog voor de kinderen. Met jouw hulp ondersteunen we speelplekken in het rampgebied: daar kunnen jongens en meisjes beetje bij beetje hun trauma verwerken. Samen staan we ook in voor geïmproviseerde bakkerijen in verwoeste steden. Die produceren dankzij jouw steun meer dan 7.000 broden per dag voor de slachtoffers.

Hoe help je de aardbevingsslachtoffers in Turkije?

Doe vandaag nog een gift. Help ons om pakketten met voedsel, drinkwater en schuiltenten te verdelen onder de Turkse bevolking. Elke bijdrage helpt een slachtoffer van de aardbeving om zijn leven weer op te bouwen.

Met uw toestemming willen we “cookies” gebruiken om te begrijpen hoe gebruikers omgaan met onze website en om deze te verbeteren.