• Doneer

Breng Oekraïense gezinnen in veiligheid

In door de Russen belegerde Oekraïense steden schuilen nog steeds gezinnen in kelders. Kinderen kruipen huilend dicht tegen hun moeders aan. Hun vader zagen al maanden niet. Die vecht mee aan het front. Als de bommen deze gezinnen niet doden, dan is het wel het gebrek aan water, medicijnen en voedsel.

De oorlog in Oekraïne laat niemand onberoerd. Ook SOS World niet. Daarom leggen we noodmissies met hulpgoederen in naar Oekraïense gezinnen. Met jouw steun brengen we hen in veiligheid.

Steun Oekraïne
 • Stop de honger

  Schenk noodhulp

  Help een Oekraïens gezin om te overleven terwijl ze schuilen voor de Russische bombardementen.

 • Evacuation

  Evacueer gezinnen

  Met jouw steun zetten we een gezin op de bus naar een veilig gebied, weg van het front.

 • Hulp in oorlogsgebied

  Bescherm oorlogsslachtoffers

  Geef getraumatiseerde kinderen hoogdringende medische en psychologische begeleiding.

Home > Wat doen we > Oekraïne

Waarom is jouw steun nodig?

Op 24 februari 2022 viel het Russische leger Oekraïne binnen. Dat was het begin van een gewapend conflict dat miljoenen mensen op de vlucht joeg. De oorlog in Oekraïne is de grootste menselijke ramp in Europa sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog.

De angstaanjagende luchtalarmen bezorgen gezinnen slapeloze nachten. De knallen van dodelijke Russische bommen en raketten klinken steeds dichterbij. Ook kleine kinderen moeten in deze helse oorlog overleven. Meer dan 100.000 jongens en meisjes hebben niet eens een mama of papa meer.

De oorlog in Oekraïne is de grootste menselijke ramp in Europa sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog.

sos world

Hoe langer het conflict duurt, hoe meer hun leven in gevaar is. Want zonder water, elektriciteit, voedsel en medicijnen is het bang afwachten of elk Oekraïens gezin de dag wel overleeft.

Waar komt jouw hulp terecht?

SOS World heeft ervaring in oorlogsgebieden. We kennen de noden. We weten hoe we onschuldige levens redden van honger en dood. Daarom schoten we meteen in actie toen de Oekraïense oorlog begon.

Onze noodmissies zetten al duizenden mensen op de bus naar veiliger gebied. Maar zovele anderen konden we nog niet redden. Daarom blijven we nieuwe bussen inleggen, in de hoop dat de Russen een veilige corridor voorzien voor de vluchtelingen.

Voor wie we niet meteen een plek op een bus vinden, transporteren we massaal voedsel, kleding en dekens naar Oekraïense steden onder vuur. Dat beschermt hen tegen honger, kou en ziekte nu bijna alle bevoorradingslijnen afgesneden zijn.

Hoe bescherm jij een Oekraïens gezin tijdens de oorlog?

Steun de oorlogsslachtoffers in Oekraïne vandaag nog met jouw gift. Dankzij jouw bijdragen kunnen we méér noodmissies inleggen, méér kinderen naar veilige oorden vervoeren, méér gezinnen honger, ontbering en ziekte besparen.

Met uw toestemming willen we “cookies” gebruiken om te begrijpen hoe gebruikers omgaan met onze website en om deze te verbeteren.