• Doneer

Laat kinderen weer fonkelen in de Parel van Afrika

Oeganda wordt wel de Parel van Afrika genoemd. Voor veel kinderen in het land is daar helaas niets van te merken. Ze hebben geen mama of papa meer. Ze lijden aan aids of andere dodelijke ziektes. Ze wonen onbeschermd op straat.

Armoede en honger zijn bijzonder moeilijk uit te roeien in Oeganda. Maar SOS World doet een poging, samen met jou. Help ons kinderen van straat te halen. Geef hen een toekomst.

Steun Oeganda
 • Tehuis weeskinderen

  Geef weeskinderen een thuis

  Jouw gift haalt weeskinderen van straat en geeft hen onderdak in een warme, liefdevolle omgeving.

 • Stop dodelijke ziektes

  Met jouw steun betalen we medicijnen voor jongens en meisjes die aan aids of andere vreselijke ziektes lijden.

 • Educatie

  Schenk een toekomst

  Dankzij jou gaat een arm kind in Oeganda iedere dag naar school.

Home > Wat doen we > Oeganda

Waarom is jouw steun nodig?

Alleen al Kampala, de hoofdstad van Oeganda, telt meer dan 10.000 straatkinderen. Ze leven in erbarmelijke omstandigheden. Om geld voor eten te hebben, werken ze de klok rond voor een habbekrats. Sommigen verkopen hun lichaam of dealen drugs. De nacht is zo gevaarlijk dat ze amper een oog durven dichtdoen.

Ook aids houdt lelijk huis in het land. Veel kinderen verloren hun ouders aan de ziekte. Ze zijn zelf ook besmet met het HIV-virus. Medicijnen om de gevolgen daarvan te onderdrukken, kunnen ze zich niet veroorloven.

In Oeganda dreigt een hele generatie verloren te gaan als we niet snel ingrijpen. Een generatie die niks anders kent dan het harde leven op straat. Een generatie die nooit liefde of geluk heeft gekend. Die zelfs nooit in een bed heeft geslapen. Samen met jou wil SOS World deze kinderen helpen.

Waar komt jouw hulp terecht?

SOS World ondersteunt meerdere weeshuizen in Oeganda. Kinderen krijgen er voedsel en een warm bed. Ze ontvangen steun en liefde van medewerkers die dikwijls zelf op straat opgroeiden en de problemen van nabij kennen.

Dankzij de bijdragen die we van mensen als jij ontvangen, gaan de kinderen ook elke dag naar school. Ze doen er kennis op. Ze leren er naaien, breien of timmeren. Deze scholen geven kwetsbare kinderen alles in handen om op eigen kracht aan hun toekomst te bouwen.

We vangen hen op, geven hen onderdak, laten hen naar school gaan.

SOS World

Aids-wezen en andere kinderen krijgen bovendien gratis medische verzorging. We schenken ook veel aandacht aan psychologische begeleiding en geven voorlichting over hygiëne en de gevaren van dodelijke virussen.

Hoe red jij een straatkind in Oeganda?

Dankzij jouw bijdrage gaan onze medewerkers in het land op zoek naar kinderen die op straat wonen. We vangen hen op, geven hen onderdak, laten hen naar school gaan. Jouw steun is essentieel voor hen. Want enkel dankzij jou geeft SOS World de kinderen van Oeganda een toekomst.

Met uw toestemming willen we “cookies” gebruiken om te begrijpen hoe gebruikers omgaan met onze website en om deze te verbeteren.