• Doneer

Schenk water, schenk leven in Kenia

Stel je eens voor dat je ook maar één dag zonder zuiver drinkwater moet leven. Laat staan een week, een maand, een leven lang. Voor veel mensen in Kenia is dat echter de harde realiteit. Het bedreigt hun gezondheid. Het bedreigt hun bestaan.

Investeer daarom in de projecten van SOS World in Kenia. Met jouw steun brengen we zuiver water naar de meest waterarme regio’s van het land. Zo geef je Keniaanse families de sleutel tot een betere toekomst in handen.

Steun Kenia
 • Zuiver water Kenia

  Schenk zuiver water

  Toegang tot veilig drinkwater opent de deur naar een nieuw, beter leven.

 • Stop de honger

  Dankzij waterprojecten in droge regio’s groeien meer gewassen en lijden gezinnen minder honger.

 • Geef ziekte geen kans

  Zuiver, veilig water houdt mensen en dieren in Kenia gezond.

Home > Wat doen we > Kenia

Waarom is jouw steun nodig?

Op veel plekken in Kenia blijven de regens uit. Vruchtbare velden drogen uit en brengen niets meer op. Waterbronnen slinken door de droogte tot kleine modderpoelen.

Uit noodzaak halen gezinnen hun water uit waterputten die naam nauwelijks waard. Dit water is levensgevaarlijk: dieren baden erin en laten er hun uitwerpselen in achter. Elke slok kan ziektekiemen bevatten die een kind de dood injagen.

In heel wat dorpen wordt het probleem met de dag ernstiger. Op sommige plaatsen staat het grondwaterpeil zo laag dat zelfs een nieuwe waterput boren geen soelaas biedt. Families smeken om water. Want zonder water wacht hen honger, armoede en ziekte.

Waar komt jouw hulp terecht?

SOS World werkt samen met innovatieve wateringenieurs voor oplossing op maat van waterarme gebieden in Kenia. Zo leggen we onder meer buizen aan tussen waterputten in verschillende dorpen. Die komen samen in één waterpunt voor een hele gemeenschap.

Schenk water, schenk leven.

SOS World

Dit werk is ingewikkeld en duur, want de buizen worden in een harde, stenen grond gelegd. Toch is het de enige mogelijkheid om Keniaanse families permanent van veilig drinkwater te voorzien.

Daarom slaat SOS World de handen in elkaar met de lokale gemeenschap voor dit project. Met jouw steun drinken hun dieren en kinderen weldra elke dag helder water zonder parasieten.

Hoe breng jij water naar Kenia?

Jouw bijdrage helpt bij de bouw van nieuwe waterputten in het land. Op plekken waar boren niets oplost, leggen we een ingenieus systeem van waterleidingen aan. Jouw steun boort zo een nieuwe levensader aan voor Kenianen in waterarme gebieden.

Met uw toestemming willen we “cookies” gebruiken om te begrijpen hoe gebruikers omgaan met onze website en om deze te verbeteren.