• Doneer

Kinderen in de Filipijnen smeken om een beter leven

Onder de Filipijnse palmbomen gaan grote honger en schrijnende armoede schuil. Mensen leven er in krottenwijken. Kinderen groeien op in mensonterende omstandigheden.

Het gaat niet om een paar mensen. Alleen al in de Manilla moeten miljoenen kinderen bedelen of verkopen ze hun lichaam opdat hun familie kan overleven. Uw steun helpt hen te ontsnappen aan dit vreselijke bestaan.

Steun de Filipijnen
 • Stop de honger

  Schenk levensmiddelen

  Dankzij jou overleeft een hongerig kind in de krottenwijken van de Filipijnen.

 • Houd kinderen gezond

  Met jouw steun geven we medische hulp aan jongens en meisjes die ziek zijn of misbruikt werden.

 • Sexueel geweld

  Schenk een toekomst

  Voorkom dat een Filipijns kind slavenarbeid of erger moet verrichten om eten te kopen.

Home > Wat doen we > Filipijnen

Waarom is jouw steun nodig?

In de Filipijnen woont 44 procent van de stedelijke bevolking in sloppenwijken. De gezinnen trokken weg van het straatarme platteland, hopend op een betere toekomst in de stad. Maar vandaag leven ze op afvalbergen, op kerkhoven, langs wegen en oevers van rivieren of onder bruggen.

Om niet te verhongeren schuimen extreem jonge kinderen stortplaatsen af, op zoek naar voedselresten en herbruikbare spullen. Ze riskeren hun leven, want elke vier seconden wordt een kind seksueel misbruikt op de Filipijnen.

Elke vier seconden wordt een kind
seksueel misbruikt op de Filipijnen.

sos world

Naast de honger houden ook dodelijke ziektes lelijk huis in de sloppenwijken. Bijna nergens wordt vuilnis opgehaald. Bij slechts één op de vijf woningen komt er drinkbaar water uit de kraan. Het kindersterftecijfer in de krottenwijken is dan ook onrustwekkend hoog.

Waar komt jouw hulp terecht?

Het is van het grootste belang dat de kinderen op de Filipijnen worden beschermd en verzorgd. SOS World is daarom begonnen met het uitdelen van levensmiddelen. We geven mensen in de krottenwijken ook toegang tot dringende medische hulp.

Samen met lokale partners biedt SOS World onmiddellijke bescherming aan misbruikte kinderen. Zij krijgen de juiste zorgen en psychologische begeleiding in ons opvangcentrum. We doen er alles aan om de dader voor het gerecht te brengen.

De problemen van de krottenwijken kan SOS World niet in één klap oplossen helaas. Maar met jouw steun schenken we de meest weerloze kinderen in deze samenleving vandaag nog een beter leven.

Hoe geef jij een Filipijns kind een toekomst?

Als jij SOS World vandaag steunt, dan vertrekt er meteen een levensreddend pakket met voedsel en hulpmiddelen naar een Filipijnse krottenwijk. Dankzij jou hoeft een kind niet op een vuilnisbelt naar voedselresten te zoeken. Je zorgt ervoor dat kwetsbare jongens en meisje alle zorgen krijgen die ze nodig hebben.

Met uw toestemming willen we “cookies” gebruiken om te begrijpen hoe gebruikers omgaan met onze website en om deze te verbeteren.