• Doneer

Bescherm getraumatiseerde, hongerige kinderen in Congo

Aanhoudende geweld in Oost-Congo zorgt voor hartverscheurende familiale drama’s. Kinderen slaan in het holst van de nacht op de vlucht. In de chaos raken ze hun ouders kwijt. Ze staan er vandaag heel alleen voor.

In totaal zijn 6 miljoen Congolese kinderen op de vlucht. Zonder jouw steun zijn ze machteloos tegen honger, misbruik en geweld. Bescherm hen en red hun leven met jouw gift.

Steun Congo
 • Schenk noodhulp

  Schenk noodhulp

  Help een kind op de vlucht te overleven in mensonterende omstandigheden.

 • Sexueel geweld

  Stop het misbruik

  Met jouw steun vangen we kinderen en volwassenen op die misbruikt, verminkt of verkracht werden.

 • Hulp in oorlogsgebied

  Bescherm oorlogsslachtoffers

  Geef kwetsbare kinderen de mogelijkheid om te ontsnappen aan het afschuwelijke geweld in de regio.

Home > Wat doen we > DR Congo

Waarom is jouw steun nodig?

In het oosten van de Democratische Republiek Congo zijn er nog elke dag gevechten tussen gewapende rebellen. De milities zijn meedogenloos. Ze steken huizen in brand, vermoorden vaders en moeder en verkrachten vrouwen. Kinderen blijven verweesd achter.

Eenzaam en alleen moeten ze trachten te overleven. Ze hebben geen water, geen eten, geen bescherming tegen armoede en ziekte. Hun lichaam is bedekt met littekens en schrammen. Wanhopig proberen ze de grens met Oeganda over te steken. Maar ook in de vluchtelingenkampen daar is er honger, armoede en ziekte.

Voor meisjes en jonge vrouwen is de situatie nog erger. Rebellen verkrachten hen en laten hen voor dood achter. Zelfs in de huiselijke kring zijn ze niet altijd veilig voor seksueel geweld. Hun leven is een hel in Congo. Enkel dankzij jouw steun kunnen ze ontsnappen aan de ellende.

Waar komt jouw hulp terecht?

SOS World legt al jaren noodmissies in naar Oost-Congo. Onze medewerkers delen in vluchtelingenkampen voedsel, zuiver drinkwater, slaapmatjes en een muggennetten uit. Onze konvooien zijn niet altijd veilig voor de gewapende milities, maar ze rijden voort omdat het van levensbelang is.

Recent startte SOS World ook een programma op dat misbruikte en verkrachte vrouwen helpt om de rafels van hun leven weer aan elkaar te naaien. Ze krijgen de kans om zich om te scholen tot naaister. Zo bouwen ze op eigen kracht aan een betere, zelfstandige toekomst.

In totaal zijn 6 miljoen Congolese kinderen op de vlucht. Zonder jouw steun zijn ze machteloos tegen honger, misbruik en geweld.

SOS WOrld

De noden in Congo zijn groot. Meer dan zes miljoen kinderen hebben ons nodig. En ze hebben jou nodig. Want SOS World kan zijn konvooien met noodhulp enkel op pad sturen als jij ons daarbij steunt.

Hoe bescherm jij een kind in Congo?

Dankzij jouw bijdrage vandaag rijdt SOS World morgen al een nieuwe vrachtwagen vol noodhulp naar verweesde kinderen in een vluchtelingenkamp. Schenk je liever een kit met naaigerief, dan verzeker je mee de toekomst van een jonge, misbruikte vrouw in Congo.

Met uw toestemming willen we “cookies” gebruiken om te begrijpen hoe gebruikers omgaan met onze website en om deze te verbeteren.