• Doneer

Bied kinderen in Burundi
nieuwe hoop

Burundi is een van de armste landen ter wereld. Twee op de drie mensen leeft onder de armoedegrens. De kindersterfte ligt er onrustwekkend hoog. Dertig jaar na de start van de bloedige burgeroorlog herstelt het land maar moeizaam.

SOS World geeft kinderen in Burundi nieuwe kansen op een beter leven. Met jouw steun financieren we er scholen en schoolvoedingsprogramma’s en schenken we noodhulp.

Steun Burundi
 • Stop de honger

  Stop de honger

  Geef een kind dat op een vuilnisbelt overleeft elke dag een bord vol voedsel.

 • Schenk noodhulp

  Doneer een overlevingspakket met voedsel, geneesmiddelen en muggennetten.

 • Tehuis weeskinderen

  Geef weeskinderen een thuis

  Jouw steun schenkt onderdak en onderwijs aan de meest kwetsbare kinderen.

Home > Wat doen we > Burundi

Waarom is jouw steun nodig?

Kinderen in Burundi groeien op in een land dat de laatste decennia catastrofe na catastrofe kent.

Eerst was er de burgeroorlog tussen Hutu’s en Tutsi’s, die honderdduizenden mensen het leven kostte. Ze bracht een hele generatie weeskinderen voort. Daarna volgde een economische malaise die nagenoeg het hele land diep in de armoede dompelde. En dan zijn er nog de natuurrampen, zoals verwoestende overstromingen, die hele dorpen wegspoelden.

Wie vandaag opgroeit in Burundi durft zelden langer dan enkele dagen vooruitkijken. Kinderen schuimen vuilnisbelten af, op zoek naar eten of iets dat ze voor een habbekrats kunnen verkopen. Ze slapen op straat, onbeschermd, bang en hongerig. Ze bidden dat ze nog één dag langer overleven. Dat één goede mens hen redt van hun miserabele bestaan.

Waar komt jouw hulp terecht?

Dankzij jouw steun haalt SOS World Burundese kinderen van de straat. We geven hen onderdak in een weeshuis. Omringd door liefde laten ze daar de ontberingen achter zich.

Het weeshuis geeft deze getraumatiseerde jongens en meisjes niet enkel onderdak. Ze krijgen ook iedere dag een bord met voedzaam eten om aan te sterken. Om hun talenten alle groeikansen te geven, volgen ze lessen in een school die aandacht heeft voor élk kind.

Kinderen voor wie we niet meteen een warme thuis vinden, steun je met een overlevingspakket met daarin o.a. voedsel, geneesmiddelen en muggennetten. Zo stop je de honger voor een lange periode en moeten deze kinderen niet langer op ziekmakende vuilnisbelten rondlopen.

Hoe help je kinderen in Burundi?

Doe vandaag nog een donatie. Steun onze projecten in Burundi met een gift naar keuze en geef een kind een beter leven. Bedankt dat je de kinderen in dit straatarme land in jouw hart draagt.

Met uw toestemming willen we “cookies” gebruiken om te begrijpen hoe gebruikers omgaan met onze website en om deze te verbeteren.