• Doneer

De dam in Oekraïne is verwoest. Maar SOS World redde levens.

In de ochtend van 6 juni vernietigde een oorverdovende ontploffing de Nova Kachovka-dam vlakbij de Oekraïense stad Cherson. Daardoor trad de rivier de Dnepr ver buiten zijn oevers. 80 dorpen kwamen blank te staan. 22.000 mensen zijn alles kwijt.

Deze dambreuk is voor het land de grootste catastrofe sinds de start van de oorlog in februari 2022. Gelukkig kon SOS World dankzij jou onmiddellijk noodhulp brengen.

We sloegen de handen in elkaar met lokale vrijwilligers en verenigingen. Daardoor verzekerden we duizenden mensen van drinkbaar water, voedsel en een tijdelijk dak boven het hoofd.

De rampzalige gevolgen van de dambreuk laten zich nog altijd voelen. Het zal nog veel tijd en inspanningen kosten eer iedereen weer een eigen huis heeft. Maar SOS World blijft paraat staan om hulp te bieden. Zo lang het nodig is.

Met jouw steun bouwen we verwoeste levens herop in Oekraïne. Elke bijkomende gift blijft meer dan welkom. Hartelijk bedankt.

Met uw toestemming willen we “cookies” gebruiken om te begrijpen hoe gebruikers omgaan met onze website en om deze te verbeteren.