• Doneer

Projectverslag Oeganda: Renita is afgestudeerd!

Onze Zana-school is een zegen voor kinderen met een kwetsbare sociale achtergrond. Zonder onze hulp zouden ze amper een toekomst hebben.

Onze project- en schooldirecteur Emmanuel K. vertelt je over Renita’s lot:  

“Onze Zana-school accepteert kinderen op erg jonge leeftijd. We begeleiden hen gedurende hun hele schoolcarrière. Renita kwam bij ons toen ze zeven was. Haar moeder had van de ene dag op de andere het gezin verlaten toen ze erachter kwam dat haar man, Renita’s vader, aids had. Daarna, zelfs op haar jonge leeftijd, moest Renita op haar eentje voor haar zieke vader en haar jongere broertjes en zusjes zorgen. Toen ze 13 was, stierf haar vader. Gelukkig konden zij, haar broers en zussen terecht in het internaat van de Zana-school.”

Jaren later komt nu een droom uit voor Renita: ze behaalde onlangs een ​​bachelordiploma in kantooradministratie aan de universiteit. Ze kan het zelf amper geloven: “Ik heb geen ouders. Ik had hongersnood. En toch kon ik daaraan ontsnappen. Nu ben ik zelfs afgestudeerd aan de universiteit. Dat heb ik allemaal aan de Zana-school te danken.”  

Dankzij jouw donatie heeft de Zana-school vandaag een nieuw dak. We kunnen steeds meer kinderen als Renita onderwijs geven dat hun leven verandert. Dank u wel!

Met uw toestemming willen we “cookies” gebruiken om te begrijpen hoe gebruikers omgaan met onze website en om deze te verbeteren.