• Doneer

Katya vluchtte met haar zoon uit Oekraïne naar een Litouws gastgezin

U denkt misschien: het ergste is inmiddels achter de rug. Want in Litouwen, ver weg van de vreselijke oorlog in Oekraïne, die precies een jaar geleden begon, zitten Kaya en haar zoontje Dimi. Daar zijn ze voorlopig veilig voor de oorlog in hun land.

Ze hoeven er geen Russische raketten te vrezen. Ze slapen in een warm bed. Ze worden er opgevangen door een gastgezin, een familie van vier die oprecht om hen geeft. De kinderen zijn elkaars beste speelkameraadjes geworden.

We zijn veilig bij ons gastgezin nu.
Zij zijn engelen!

Katya

Maar vergis u niet, ook na hun vlucht uit Oekraïne is dit gezin allesbehalve veilig van honger en armoede.

Het gastgezin van Katya en Dimi heeft namelijk niet de middelen om deze Oekraïense vluchtelingen nog lang op te vangen. Wat als hun gastgezin morgen zegt: het lukt écht niet meer? Dan staan Katya en haar zoon op straat!

Daarom is SOS World gestart met een nieuw project in Litouwen. We delen gratis voedselpakketten uit aan gezinnen als dat van Katya, maar ook kledij en andere noodzakelijke spullen. We slaan hiervoor de handen in elkaar met Caritas, een andere hulporganisatie die u misschien kent. Want samen kunnen we méér doen.

Met uw toestemming willen we “cookies” gebruiken om te begrijpen hoe gebruikers omgaan met onze website en om deze te verbeteren.