• Doneer

Help mensen in Syrië na de verwoestende aardbeving

In de ochtend van 6 februari 2023 werd Turkije getroffen door een extreem zware aardschok van 7,8 op de schaal van Richter. Ook vlak over de grens, in Syrië had die een verwoestende impact. Duizenden mensen verloren hun leven.

SOS World steunde onmiddellijk de noodmissies naar het rampgebied. Ook nu nog werken we nauw samen met lokale hulpverleners die de miljoenen getroffenen bijstaan. Die taak is extra moeilijk omdat Syrië een land in burgeroorlog is. Met jouw steun slagen we echter in onze noodmissies!

Steun Syrië
 • Schenk noodhulp

  Schenk noodhulp

  Doneer een noodpakket met voedsel, drinkwater en noodtenten.

 • Help mensen die een dubbele catastrofe meemaken

  Jij schenkt noodhulp aan aardbevingsslachtoffers in een land dat al tien jaar burgeroorlog kent.

 • Educatie

  Schenk een toekomst

  Dankzij jou bouwen Syriërs die alles verloren hun leven weer op.

Home > Wat doen we > Syrië

Waarom is jouw steun nodig?

Het gebied waar de aardbeving toesloeg, is zo groot als België en Nederland samen. Alles ligt er in puin.

Alles wat nog recht stond tenminste. Want veel gebouwen in Syrië lagen al tegen de grond door de verwoestende burgeroorlog. De aardbeving is de zoveelste klap voor een gemeenschap die al een decennium om hulp smeekt. Maar hoe geef je eten, drinken en onderdak in een land waartegen internationale sancties gelden? Dat bemoeilijk de taak van hulporganisaties immens.

SOS World heeft nauwe contacten met lokale partners in Syrië. Daarom zijn we in staat om ook in deze uitdagende omstandigheden mensen te redden van honger, armoede en ziekte. Jouw steun maakt dat mogelijk. Jouw steun zorgt ervoor dat de tweevoudige tragedie in Syrië niet vergeten wordt.

Waar komt jouw hulp terecht?

De meest kwetsbare groep slachtoffers bevindt zich in het noorden van Syrië, dichtbij Aleppo. SOS World wil daar 1.400 families voorzien van hulp. Dat gaat in de eerste plaats om voedsel, dat bijna nergens nog te vinden is. In tweede instantie willen we ook andere noodhulp schenken: kledij of onderdak.

We slaan hiervoor de handen in elkaar met de lokale kerken en gebedshuizen. Zo willen we iedereen in de omgeving van Aleppo bereiken die zwaar getroffen werd door de aardbeving. Wie het meest dringend hulp nodig heeft, krijgt die als eerste, dat is onze stelregel.

Jouw steun is van grote waarde voor de Syrische slachtoffers van de aardbeving.

sos world

Jouw gift vandaag maakt dit allemaal mogelijk. Dankzij jou stellen we een zo groot mogelijk noodtransport samen. Met daarin uiteraard voedsel, drinkwater, medicijnen en medisch materiaal. Maar ook: tenten, matrassen, lakens, kledij en schoenen. En natuurlijk is jouw steun ook emotioneel van grote waarde voor de Syrische slachtoffers van de aardbeving.

Hoe help je de aardbevingsslachtoffers in Syrië?

Doe vandaag nog een donatie. Help ons om pakketten met voedsel, drinkwater en ander levensnoodzakelijk noodmateriaal te verdelen in Syrië. Elke gift is een godsgeschenk nadat de aardbeving dit land in oorlog nog meer verwoestte.

Met uw toestemming willen we “cookies” gebruiken om te begrijpen hoe gebruikers omgaan met onze website en om deze te verbeteren.